пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

 Скоро, скоро, - сповіщають

Великодень вже прийде.

Радість, щастя й добру звістку

В кожну хату принесе!

Із піснями, писанками,

з танцями і гаївками!

Й всі почують із небес - 

Що Ісус Христос - Воскрес!














       З 26.04-30.04 у ЗДО "Золотий ключик" пройшов Тиждень безпеки дитини", головною метою якого було покращення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях. Завдання дорослих - педагогів і батьків: не залякувати дітей, а користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в грунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними.

       Тому, педагоги добирають такі форми і методи роботи, які дозволили б відчути дитині не лише цінність свого життя та здоров'я, а й свої можливості у зміцненні його, умінні діяти у небезпечних ситуаціях.

         Кожен день тижня мав свою назву: "Дитина і побут", "Дитина і вулиця", "Дитина і гра", "Дитина і природа", "Здоров'я дитини ". Щоденно проводилися спостереження, бесіди, заняття, дидактичні ігри, спортивні розваги, обговорення ситуацій, вікторини, сюжетно-рольові ігри, дослідницька та практична діяльність.

       Найбільш цікавою і пізнавальною була зустріч вихованців з працівниками 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Снятина та інспекторами Снятинського відділення  поліції. Пожежники продемонстрували спорядження, дали приміряти пожежні каски і навіть дозволили побувати всім бажаючим всередині автомобіля, а таких було чимало! 

          А ще, дошкільнята мали можливість відчути себе справжніми поліцейськими, поспілкувавшись з "гостями в погонах" . Розглянули форменний одяг, приміряли бронежилет та каски, обговорили ігрові, проблемні ситуації, які можуть трапитися з дітьми на дорозі, якщо не дотримуватися  правил пішоходів. Та найбільш за все дітей вразив службовий автомобіль!

    Море емоцій, вражень та цікавих фото отримали наші малюки напередодні Великодніх свят. 

   Колектив ЗДО "Золотий ключик" висловлює щиру подяку керівництву  Снятинського відділення поліції та пожежно-рятувальної частини, інспекторам та рятувальникам за вмілу і швидку організацію зустрічі з дітками, за активну співпрацю, за високий рівень у розкритті основних питань безпеки дітей!

 Бажаємо їм життєвої енергії, незборимої волі й стійкості духу, витримки і мужності у справі служіння народу!